Karşıyaka Orhan Çobanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Cumhuriyet Mah. 788 Sk. No12/A Yüreğir/Adana
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, değişimlere ve yeniliklere açık, girişimci ruha sahip, üretken, araştırmacı, planlı ve koordineli çalışan bireyler yetiştirmek, araştırma ağırlıklı bir teknik eğitim modelini, ilim üreten, geleceği gören, kaliteye önem veren bir anlayışı benimsemek.
Misyon
Vatanını ve milletini seven, değerlerini koruyabilen, ülke bütünlüğüne inanan, toplumun ahlak kurallarına uyan, insan haklarına saygılı, demokratik hayat biçiminin güzelliğine ve bilimsel düşüncenin önemine inanan, çalışkan ve başarılı, sanayi kuruluşlarının ihtiyacına yönelik yeterli mesleki bilgi ve beceri ile donanmış bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir eğitim kurumuyuz.
Başarılar
2004 yılında LDV VETPRO türünde ‹‹Makine Nakış İşlemeciliğinde Kullanılan Punch Sisteminin Mesleki Eğitime Yansıtılması›› Projesi 5 öğretmen ve yönetici tarafından İngiltere de gerçekleştirilmiştir. 2005 yılında Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı Çerçevesinde ‘Süs Bitkileri Yetiştiriciliği’ adlı proje uygulanmıştır. 2007 yılının Aralık ayında, ‹‹Öğrencilerin Mesleki Staj Çalışmasında Bilgi Ve Becerilerinin Geliştirilmesi›› adlı LDV projesi ile Giyim Üretim Teknolojisi Alanı ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı bölümü 12.sınıf öğrencilerinden 15 öğrenci, 2 öğretmen ve 3 yönetici ile Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilmiştir.
Öğretim Şekli :Tam Güm Tam Yıl
Başlama 07:50 Bitiş 16:45
Şehir içi Otobüs ve Dolmuşla rahatlıkla ulaşımı yapılabilen bir nokta.
Cumhuriyet Mah. 38 Sk. No12/A Yüreğir/Adana
1 Km